Rymling från rättspsyk gripen i centrala Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Den man som tidigare rymt från en rättpsykiatrisk avdelning i Falköping kunde under lördagen gripas i på Sergels torg i centrala Stockholm.

– Han omhändertogs där under lugna former och han ska nu föras tillbaka till rättpsykiatriska avdelningen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Mannen, som är i 30-årsåldern och tidigare har beskrivits som farlig, har jagats av polisen sedan han tidigare i veckan rymt från en psykiatrisk avdelning i Falköping.

Polisen har haft en spaningsinsats i flera regioner i sökandet efter mannen.

– Det var när han köpte en tågbiljett från Stockholm som man kunde lokalisera att han befann sig i centrala Stockholm, säger Rebecca Landberg, polisens presstalesperson i region Stockholm.

Enligt henne är mannen i nuläget inte misstänkt för att ha utfört något brott under tiden han varit på fri fot.

Oklart hur mannen rymde

Greger Karlsson, enhetschef för rättspsyk i Falköping, säger att de har inlett en utredning om händelsen. Hur mannen kunde rymma är fortfarande oklart.

– Det har vi inte något svar på än. Vi får träffa honom och träffa personalen och samtala nästa vecka, säger Greger Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.