Arkivbild på Medeltidens värld. Foto: SVT

Man dog i ridolycka vid Medeltidens värld

Uppdaterad
Publicerad

Vid en tornerspels-föreställning inträffade en allvarlig olycka. En ryttare fördes till sjukhus efter att ha fått en häst över sig, men hans liv gick inte att rädda.

Vid den kända borgen på Medeltidens värld utanför Götene anordnades en teaterpjäs och en tornerspels-föreställning på lördagen. Pjäsen var ett historiskt spel i medeltidsmiljö och bland arrangörerna finns en medeltidsförening som anordnar tornerspelet till förmån för Barncancerfonden västra.

I samband med uppvärmningen inför tornerspelet gick något snett och en 39-årig man fick en häst över sig. Vid 16.50 på lördagseftermiddagen bekräftade Skaraborgs sjukhus i Lidköping för SVT Nyheter Väst att mannen avlidit.

Medeltidens värld

Föreningen samlas i kväll

Medlemmarna i föreningen är i chock och har behövt stöd för att prata av sig.

– Vi hade stund förut där samlade ihop alla som var med och alla fick berätta vad de sett och vet, säger Else-Britt Broberg, präst i Götene, till SVT Nyheter Väst.

Det var omkring 30-40 personer som samlats för att prata om det som hänt.

Medlemmar och andra närstående föreningen kommer i kväll att träffas för att ge varandra stöd och Else-Britt Broberg berättar att hon kommer att ha fortsatt kontakt med dem under kvällen.

Olyckan inträffade 13.34 och polisen utreder om det kan handla om en arbetsplatsolycka.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Medeltidens värld

Mer i ämnet