Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Lisebergs parkchef Victoria Widborn i klippet. Foto: SVT

Så agerar Liseberg efter dödsolyckan på Gröna Lund

Uppdaterad
Publicerad

Lisebergbanan har samma tillverkare som åkattraktionen Jetline som var inblandad i olyckan på Gröna Lund, där en person omkom och flera skadades. I nuläget påverkar det dock inte driften av Lisebergbanan, meddelar nöjesparken i Göteborg.

– Säkerheten är det absolut viktigaste vi arbetar med och en sådan här olycka får inte hända. Det är förfärligt det som hänt. Får vi någon information om att säkerheten skulle vara påverkad så kommer vi att vidta åtgärder, säger Victoria Widborn, parkchef Liseberg.

– Men sen hur vi påverkas i övrigt så känner man en förtvivlan, jag är djupt bedrövad över olyckan. Man känner för alla gäster som blivit berörda, säger hon.

Parkchefen berättar att Liseberg är i dialog med Park and resorts, som äger Gröna Lund.

Driver även Skara Sommarland

Park and resorts driver förutom Gröna Lund även bland annat Skara Sommarland, där det också finns åkattraktioner. Det är oklart om olyckan kan påverka arbetet där, enligt företaget.

– Jag kan inte svara på i dagsläget om det kan få några konsekvenser för Skara Sommarland. Vårt fokus nu är händelsen på Gröna Lund, säger Annika Troselius, informationschef på Parks and resorts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.