Rasmus Paludan, partiordförande för högerextrema partiet Stram Kurs. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Så mycket pengar har polisen lagt på Paludans koranbränningar

Uppdaterad
Publicerad

Högerextrema Ramus Paludans sammankomster har i år kostat polisen i region Väst miljontals kronor. Pengar som polisen hellre hade velat lägga på annat.

Under år 2022 har den högerextrema dansksvenska politikern Ramus Paludans allmänna sammankomster, som flera gånger fått våldsamheter som följd, kostat polisregion Väst närmare 9 miljoner kronor, det rapporterar P4 Göteborg.

– Naturligtvis hade jag önskat och velat använda pengarna på ett annat sätt, säger Mats Bergström, tillförordnad biträdande regionpolischef, till radion.

”Realiteten vi lever i”

Det handlar om merkostnader som pengarna ska ha gått till,  som övertidsersättning, boende och mat till poliser som stärkt upp i samband med de tillfällen Paludan fått demonstrationstillstånd.

– Det är mycket pengar, men det här är realiteten vi lever i. 

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta klippet för att se när polisen drar upp människor från vattnet under Paludans sammankomst i Borås. Foto: Magnus Dennert/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.