Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se och hör bland annat Josef Emmanuel, en av butiksbiträdena i Saluhallen i Göteborg om hur inflationen påverkar i klippet ovan. Foto: Elin Schwartz/SVT

Så reagerar göteborgarna på den stigande inflationen: ”Lockas inte när man kommer med 1000 kronor kilot”

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kom nya siffror som visar på en stigande inflation. Bara det senaste året har livsmedelspriserna ökat med 18,6 procent. SVT Nyheter Väst besökte Saluhallen i Göteborg för att ta reda på vad göteborgarna tycker och tänker om prisläget.

I klippet ovan hör du vad besökarna i Saluhallen tänker och påverkas av den stigande inflationen i Sverige.

Inflationen i Sverige fortsätter att stiga och under fredagen presenterades nya siffror, som visar på att inflationen har stigit till 10,2 procent. Samtidigt har priserna för livsmedel ökat med 18,6 procent de senaste året, enligt siffror från Statistiska centralbyrån SCB.

– Man har valt bort vissa matvaror som smör och sånt man alltid haft hemma innan, säger Emma Elofsson, en av besökarna till Saluhallen under fredagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.