Johan Hansson är vd för Stampen media där Hallandsposten och Hallands Nyheter ingår. Foto: SVT/TT

Så påverkas papperstidningarna i Västsverige – hör Stampens vd efter ägarbytet

Uppdaterad
Publicerad

Stampen Media, som bland annat äger de västsvenska tidningarna Göteborgs-Posten, TTELA, Hallands Nyheter, Hallandsposten och Bohusläningen, får en ny huvudägare.
– Det ska bli väldigt spännande att få in de nya ägarna och det kunskaper som de tar med sig från den norska markanden, där har man kommit längre, säger vd Johan Hansson

GP rapporterar på fredagen att det är norska Polaris Media, svenska NWT Gruppen och VK-Media som köper Stampen Media, vilket Johan Hansson, vd för Stampen Media är positivt inställd till.

– Vi kommer fortsätta satsa på lokala journalistiken och göra ännu mer journalistik och det är den stora skillnaden. 

Kan du konkretisera ”mer lokaljournalistik”?

– Mer lokaljournalistik betyder mer resurser, mer reportrar och att vi täcker de geografiska områden där vi är verksamma. Den här nya konstellationen möjliggör ytterligare satsningar på det.

Kommer era prenumeranter få tidningarna i tid?

– Ja, det kommer de, sedan kommer vi se över distributionen i vissa områden och det är ett arbete som man skulle behöva göra oberoende av detta, säger Johan Hansson och fortsätter:

– Man ska också komma ihåg att den absoluta majoriteten av våra prenumeranter fortfarande får sin tidning innan klockan sex på morgonen, så det är framförallt i glesbygdsområden där distributionen har förändrats och det är något som man behöver acceptera.

En del kanske är oroliga för att deras lokala redaktioner kommer slås ihop och det blir en mer centraliserad organisation, hur kommer det se ut framöver inom Stampen Media?

– Nej, jag skulle säga att det är precis tvärtom för oss på Stampen Media och där har vi samsyn med våra nya huvudägare. Det är viktigt att ha en lokal närvaro. Det kommer vara fortsatt jätteviktigt för oss.

Så era läsare och tittare ska inte vara oroade för det här beslutet ?

– Nej, de ska se det som väldigt positivt. Det gör att vi kan fortsätta satsa på den lokala journalistiken.

Vad ser du mest fram emot med detta?

– Jag ser fram emot att lära från den norska marknaden som har kommit lite längre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stampen

Mer i ämnet