Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet hör du vaccinsamordnare Kristine Rygge svara på tre frågor om vaccineringen. Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Samordnaren om vaccinationsgraden i Angered: ”Inte alls bra nog”

Uppdaterad
Publicerad

Nu har snart 80 procent av göteborgarna fått sin första dos vaccin. Men i Angered i nordöstra Göteborg ligger siffran bara på 52 procent.

– Vi ska fortsätta att vara väldigt tillgängliga, vi ska vara på plats, vi ska visa att här finns det ett vaccin, säger Västra Götalandsregionens vaccinationssamordnare Kristine Rygge.

Tidigare har Västra Götalandsregionen haft brist på vaccin, men i dag finns en stor tillgång på doser från främst Moderna. Budskapet från vaccinsamordnare Kristine Rygge och smittskyddsläkare Thomas Wahlund är tydligt: Det finns ingen anledning att vänta med att ta sin första dos vaccin mot covid-19.

– Det är vi mot viruset, sa tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektören Jan Kilhamn på onsdagens presskonferens.

Riktade insatser

Men att det skiljer sig så mycket mellan olika delar av Västra Götaland är något som bekymrar företrädarna för regionen.

– Finns det områden som har lägre vaccinationsgrad så finns det också större grogrund för smittspridning där. Det är därför det är så viktigt att alla områden har en viss vaccinationsgrad, säger Kristine Rygge.

Hur länge kan den här vaccinationsprocessen pågå nu?

– Den behöver pågå en bra stund till. 52 procent i vissa områden är inte alls bra nog. Här fortsätter vi så länge vi måste, säger Kristine Rygge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet