SAS har just fattat beslut om att återuppta flygningar mellan Göteborg och Stockholm. Men det blir till en början bara ett flyg fram och tillbaka per dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

SAS öppnar förbindelse mellan Göteborg och Stockholm igen

Uppdaterad
Publicerad

Den 4 maj börjat SAS åter trafikera sträckan Landvetter-Arlanda, om än i mycket blygsam skala. Behovet av samhällsviktiga transporter har styrt beslutet.

– Det stämmer att vi planerar att öppna en daglig tur igen. Vi har just fattat beslutet. Trots att det fortsatt finns rekommendationer om att undvika onödigt resande i hela landet finns det behov av samhällsviktiga transporter av både passagerare och gods, säger Freja Annamatz, presschef på SAS.

SAS har fortsatt att köra trafik mellan Stockholm och norra Sverige under pandemin.

– Så det här innebär en förstärkning av infrastrukturen mellan Västsverige och norra Sverige också.

– Det är en väldigt reducerad kapacitet, men vi försöker upprätthålla i alla fall detta så länge det är kommersiellt försvarbart. Och det gäller då främst Kiruna, Luleå, Umeå och nu också Göteborg, säger Freja Annamatz.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet