Schillerskas elever får arbeta hemifrån under dagen, meddelar Bo Drysén, utbildningschef för gymnasieområde centrum. Foto: Privat/Schillerska

Schillerska gymnasiet stängs på grund av branden

Uppdaterad
Publicerad

Eleverna har fått gå hem från Schillerska gymnasiet i centrala Göteborg. Detta på grund av den brand som just nu pågår på en vind på Aschebergsgatan.

– Vi har ställt in lektionerna resten av dagen, säger Bo Drysén, utbildningschef för gymnasieområde centrum.

Brandröken har spridit sig i skolan via ventilationssystemet. Under morgonen har elevers vårdnadshavare hört av sig till skolledningen och varit oroliga för elevernas hälsa. Efter ett gemensamt beslut från skyddsombud och skolledning bestämde man sig för att stänga skolan resten av dagen.

– Vår utgångspunkt är att vi kommer att hålla undervisning igen som vanligt imorgon, säger Bo Drysén.

Omkring tusen elever är berörda av stängningen.

Ska ha gått lugnt till

SOS fick larm om branden i ett flerfamiljshus på Aschebergsgatan i Johanneberg i centrala Göteborg vid sex-tiden på torsdagsmorgonen. Vid halv tio var branden ännu inte under kontroll, och röklukten kan kännas i en stor del av centrala stan.

När branden är släckt på Aschebergsgatan räknar man med att ventilationen ska kunna fungera som vanligt. Enligt Bo Drysén har utrymningen av skolan gått lugnt till.

– Men för de elever som har någon form av luftrörsproblematik har det naturligtvis varit väldigt obehagligt med röken, säger han.

Hvitfeldska gymnasiet som ligger intill Schillerska ska inte ha behövt stänga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer