Sara-Lena Bjälkö (SD) är skärrad efter helgens händelse. Foto: SVT

SD-politikerns egna ord om beskjutningen

Uppdaterad
Publicerad

Det var riksdagsledamoten Sara-Lena Bjälkö som tillsammans med sin man färdades på den buss som besköts i helgen.
– Jag trodde att vi skulle bli ihjälskjutna, säger hon till SVT Nyheter Väst.

Det var på lördagskvällen som riksdagsledamoten för Sverigedemokraterna, Sara-Lena Bjälkö, satt på en buss som blev beskjuten i Skaraborg, vilket GT var först med att uppmärksamma.

– Man kan inte förstå att det har inträffat. Just nu känner jag mig chockad och rädd, säger hon till SVT Nyheter Väst.

Enligt P4 Skaraborg ska händelsen ha utspelat sig i samband med att bussen blev omkörd av en bil, varpå personer i bilen drog fram ett vapen och avlossade ett eller flera skott i närheten av bussen.

Händelsen rubriceras som grovt olaga hot, men utreds som hatbrott eftersom det inte kan uteslutas att det finns politiska kopplingar. Enligt polisen tyder dock ingenting i nuläget på att det har med politik att göra.

”Fruktansvärt”

Inte heller Sara-Lena Bjälkö tror att hon blev utsatt i egenskap av politiker. Hon hade tidigare på kvällen varit med sin man på en privat och helt opolitisk tillställning.

– Det här är inte klokt, man jobbar för ett tryggt samhälle och land, och så får man uppleva något sådant här. Det är helt ofattbart att det hände, säger hon.

Hon berättar att hon ännu inte har återhämtat sig efter händelsen.

– Jag tänker bara på om det skulle hända igen, om det kommer hem någon här. Det är fruktansvärt att inte känna trygghet. Det är ett trauma man har varit med om, säger hon.

Efter händelsen har familjen blivit erbjudna hjälp att få gå och prata med någon om upplevelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer