Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverigedemokraterna i Munkedal firar valets framgångar. Foto: SVT

SD ser ut att bli största parti i Munkedal: ”Valsedlar tog slut”

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna går mot sitt starkaste resultat hittills, och i flera västsvenska kommuner – bland annat i Munkedal, Lilla Edet och Färgelanda – ligger de i topp. Matheus Enholm (SD) menar att fokus på landsbygdsfrågor har banat väg för partiet.

Med 71 procent av rösterna färdigräknade står Sverigedemokraterna som klar vinnare i Munkedals kommunalval, i nuläget på 30,9 procent. I valdistriktet Sörbygden får partiet över 40 procent av rösterna.

– Vi har fått samtal om att valsedlarna tagit slut, säger Matheus Enholm (SD) , riksdagsledamot sedan 2018 och invald för Västra Götalands läns norra valkrets.

Valet 2022 Väst

Vill styra i kommunen

Även i valet 2018 gick det bra för Sverigedemokraterna i kommunen, då landade man på 24,8 procent och valde att inte ta kommunordförandeposten. Nu är ambitionen att ta posten och styra kommunen uppger Matheus Enholm.

– Jag är helt slut men det känns jättebra, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Väst

Mer i ämnet