Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från före och efter branden på miljardbygget Oceana i Göteborg. Foto: SVT/Liseberg

Se bilderna före och efter branden i Liseberg Oceana

Uppdaterad
Publicerad

Här är förödelsen efter branden på Lisebergs miljardbygge Oceana i Göteborg. Och hur det såg ut på platsen före.

Ett jättebygge som skulle generera hundratusentals turister till Göteborg har brunnit ner till ruiner – bara ett par månader innan invigningen. I videon ovan får du se jämförbara bilder från tiden före branden och efter att den brutit ut.

Detta har hänt:

• En kraftig brand bröt vid 10-tiden den 12 februari ut i Lisebergs vattenvärld Oceana, som var tänkt att öppna i sommar.

• En man som arbetade på uppdrag av Liseberg saknas efter branden. Polisen fortsätter sökandet och hans anhöriga har underrättats.

• 22 personer blev lindrigt skadade i samband med branden, men alla har fått lämna sjukhuset, uppger Sahlgrenska universitetssjukhuset.

• Strax efter klockan 11 på måndagen utfärdade räddningstjänsten VMA och alla i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Vid 20.15 meddelade räddningstjänsten att VMA dragits tillbaka.

• Under tisdagen har räddningstjänsten arbetat med att släcka de mindre bränderna som kvarstod, men arbetet försvårades av rasrisk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand vid Lisebergs badhus Oceana

Mer i ämnet