Här besöker politikerna Ragnerudsbadet: ”Under all kritik”

Publicerad

Ragnerudsbadet i Färgelanda kommun är slitet och osäkert enligt gruppen ”Badsystrarna” som badar där varje dag. Men förbättringar är på gång enligt kommunstyrelsens ordförande Ann Blomberg (C) som besökte badplatsen tillsammans två andra av kommunens politiker.

– Badplatserna är ju viktiga, säger hon.

”Badsystrarnas” dagliga dopp vid Rangerudsbadet var inte riktigt som vanligt den här aprilförmiddagen. Tre politiker från kommunstyrelsen kom förbi för att svara på kritiken om att den blivit allt för sliten och nedgången för att medborgarna i kommunen ska vilja bada där.

Färgelanda kommun har haft nedskärningar

Färgelanda har under flera års tid brottats med en ansträngd ekonomi som krävt nedskärningar av olika slag.

Valet 2022 Väst

– De förebyggande insatserna för våra unga har vi inte haft råd att ha i kommunen. Som familjecentraler och fritidsgård har vi inte. Men att bada är något man kan göra gemensamt, ung som gammal och det är gratis. Det är ju inga stora pengar det handlar om, säger Linda Jansson (M), kommunstyrelsens första vice ordförande.

– Vi har fem kommunala badplatser och de kommer ju att skötas, säger Ulla Börjesson (S), oppositionsråd och kommunstyrelsens andra vice ordförande.

Ann Blomberg (C): Slitet omklädningsrum

Kommunstyrelsens ordförande Ann Blomberg (C) brukar själv bada på Ragnerudsbadet.

Har du själv tänkt på att det är slitet?

– Det klart man tänker på. Särskilt omklädningsrummet, säger hon och berättar att det kommer ske göras ett arbete med badplatsen.

I videon kan du se när ”Badsystrarna” möter politikerna som berättar vad som ska hända med badplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Väst

Mer i ämnet