Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fulla med skräp och utan rinnande vatten – se bilderna från toalettkaoset på Askimsbadet. Foto: SVT

Se toalettsnusket på Askimsbadet i Göteborg: ”Kalsonger, tofflor och blöjor”

Publicerad

Det är stort tryck på kommunala badplatser i Göteborg i det heta majvädret.

Trots detta är det få toaletter som är öppna – på Askimsbadet är båda toaletterna nedskräpade och saknar rinnande vatten.

– Det är vidrigt att gå på en sådan toalett, säger besökaren Ilona Moldován.

Folk köar utanför två öppna toaletter på kommunala badplatsen Askimsbadet i Göteborg. Men några väljer att vända om när de kikar in i de nedsmutsade och nedskräpade toalettrummen. Enligt badare tömdes soptunnorna inte på en hel vecka.

– Jag tycker att det är så äckligt att det inte liknar något, säger Ilona Moldován, som brukar sola och bada på Askimsbadet minst tre gånger i veckan.

Har kontaktat Göteborgs stad

Ilona har både skickat bilder och ringt till Göteborgs stad. Efter 50 minuter i telefonkö har hon inte fått något konkret svar.

– De sa bara att de ska se vad de kan göra åt saken, säger hon.

”Oförutsedda väder kan inträffa”

Det är inte vädret utan kalendern som avgör hur stadsmiljöförvaltningen planerar sitt arbete på kommunala badplatser.

Årets badsäsong startar den 10 juni och tills dess städas toaletter vanligtvis 2 gånger per vecka.

”Det är långt ifrån alltid att försommaren är så pass solig och fin som 2024, men vi gör alla vårt bästa för att sköta stadens badplatser och badplatstoaletter så bra som vi kan”, skriver Susanne Jörlöv, förvaltare för badplatser på stadsmiljöförvaltningen, i ett mejlsvar till SVT och fortsätter:

”Tyvärr kan oförutsedda väder inträffa, värmebölja på våren liksom snökaos på vintern och det är omöjligt att planera för alla ytterligheter.”

Hon meddelar också att nu har de städat på Askimsbadets toaletter samt har beställt en daglig städning på grund av värmeböljan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.