Hör Göteborgarna om att åka kollektivt till stranden och se trängseln i de fulla bussarna i centrum. Foto: Ida Vaske/SVT

Fullt i kollektivtrafiken i Göteborg – se trängseln på bussen mot stranden

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen var det cirka 30 grader i centrala Göteborg och många ville byta staden mot ett svalkande dopp i havet. Det märktes i den fulla kollektivtrafiken.

Se SVT försöka ta spårvagnen och bussen till stranden i klippet.

Sedan 13 juni är det okej att resa inom landet igen, så länge man är symtomfri. Men sedan samma datum gäller också rekommendationen att undvika att åka kollektivt, så långt det är möjligt.

Coronaviruset i Västsverige

Västtrafik sa strax innan midsommar att de aktivt arbetar med att försöka minska trängsel på ett 30-tal linjer i regionen samt att de har satt in två extra båtar i skärgårdslinjerna.

– Vi måste undvika att resa kollektivt för att ge plats åt de som verkligen behöver åka kollektivt, sa Västtrafiks vd, Lars Backström, då.

”Har ingen bil”

När SVT Väst befinner sig i centrala Göteborg är det det fullt på svårvagnar och bussar.

– Jag ska till Saltholmen och måste ta spårvagnen på grund av att jag inte har en bil, säger Rebecka Nordwall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet