Therese fast på covidhotell i Thailand: ”Får inte öppna dörren”

Uppdaterad
Publicerad

Therese Albrechtson från Partille åkte till Thailand med familjen för att fira nyår och semestra. Före avresa testade hon sig och fick då negativt provsvar. Men vid landning på flygplatsen i Bangkok visade provsvaret positivt för covid. Hon togs av personal med ambulans till ett covidhotell.

– Jag är inte inlåst men jag får inte öppna dörren, säger Therese Albrechtson.

Hör Therese Albrechtson från Partille berätta om karantänlivet på covidhotellet i Bangkok.

Hon är inne på sitt femte dygn i det lilla hotellrummet. Hon får inte gå ut, öppnar hon dörren så tjuter ett larm. Om inte klockan är 08.00, 12.00 eller 16.00 det vill säga.

Coronapandemin

– Ja då får jag öppna och ta in maten som ställts utanför dörren annars tjuter det så fort jag öppnar dörren, säger hon.

Familjen fortsatte semestern

Therese hann inte mer än landa i Thailand innan hon fick säga hej då till familjen, man och två små barn, och åka till det lilla rummet där hon nu suttit instängd i fem dagar. Tio dagar ska hon spendera där innan isoleringstiden är över och när SVT pratar med henne säger hon att det trots allt börjat infinna sig lite rutiner.

– Jag försöker röra mig lite, yoga och lite mental träning, säger Therese Albrechtson.

”Det var en risk att åka”

Familjeresan till Thailand var planerad till tio dagar, lika lång som karantänstiden, så när Therese väl får lämna hotellet blir det att åka hem direkt till Sverige igen.

– Ja, så blir det. Det var en risk att åka, det visste jag ju så jag tycker inte synd om mig på det sättet. Jag har full respekt för reglerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet