Seriekrockande bilist i Göteborg drog kniv

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern drog kniv efter att ha orsakat två trafikolyckor i Göteborg på lördagen.

Det började med att mannen körde in i en bil bakifrån vid Fiskhamnsmotet. När den påkörde föraren ville tillkalla polis smet den andre som orsakat olyckan.

– Men den bilen dyker upp igen en stund senare då den orsakar en till olycka i höjd med Partille, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till Göteborgs-Posten.

Också denna gång smet föraren men den här gången valde den påkörde att följa efter. I Lerum stannade smitaren och klev ur bilen.

– Då blir det lite tjafs och den här mannen blir irriterad. Det slutar med att han drar fram en kniv och hotar den andra föraren som kört efter, säger Johan Josarp till GP.

Polisen kom snabbt fram till platsen och kunde gripa knivmannen. Han är inte tidigare känd av polisen men misstänks nu för bland annat försök till grov misshandel, brott mot knivlagen, rattfylleri och en rad andra trafikbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.