Här undersöker polisens tekniker den plats i Hässleholmen där en av lördagens skottlossningar ägde rum. Foto: Joakim Eriksson

Sex åtalas för skottlossning i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Sex män åtalas för grovt olaga hot efter att ha avlossat ett skott i stadsdelen Norrby i Borås i början av juli i år.

Det här rapporterar Borås tidning.

Vittnen berättar om hur maskerade män kom till platsen i flera bilar, skrek, riktade vapen mot folk och avlossade ett skott i luften. Flera barn ska ha varit närvarande och flytt in i närliggande butiker.

Enligt åklagaren kopplas händelsen till en pågående gängkonflikt. Den personen som står som målsägande i åtalet och anses ha varit mål för hotet förnekar att det riktats mot honom.

Förnekar brott

Men målsäganden misstänks omedelbart efter händelsen ha åkt tillsammans med en annan person och öppnat eld mot en stängd restaurang. Den andra personen sitter häktad för det brottet.

De sex männen som nu åtalas förnekar brott och vill inte kännas vid åklagarens påstående att det är de som syns på övervakningsbilder från platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.