Här undersöker polisens tekniker den plats i Hässleholmen där en av lördagens skottlossningar ägde rum. Foto: Joakim Eriksson

Sex personer häktade efter skottlossning i Borås

Uppdaterad
Publicerad

I början på veckan greps åtta personer av polis vid ett tillslag mot olika adresser i Borås. De gripna är misstänkta för delaktighet i skjutningarna i Borås kvällen den 4 juli. Nu har sex av dem häktats.

Sex personer har häktats misstänkta för inblandning i skjutningarna i Borås den 4 juli. Polisen söker nu efter ytterligare personer som varit inblandade.

– De vet sannolikt själva om att de är eftersökta och ombeds därför självmant inställa sig hos polisen för förhör, säger kommissarie Mats Axelsson, polisområde Älvsborg.

Sköt in i restaurang

Det var den 4 juli som avlossades flera skott i Borås. Den första skottlossningen inträffade i stadsdelen Norrby under ett bråk. Den andra skjutningen skedde en knapp timme senare i stadsdelen Hässleholmen.

På torget sköt en person in i en stängd restaurang och polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.