Foto: Fredrik Sandberg/TT

Sju personer häktade för penningförfalskning

Uppdaterad
Publicerad

Under ett antal veckor har det cirkulerat falska femhundringar i Uddevalla med omnejd. Efter visst underrättelsearbete av polisen i Uddevalla sitter nu sju personer häktade.

Den första personen häktades misstänkt för penningförfalskning i fredags. Ytterligare sex personer häktades på lördagen i Uddevalla tingsrätt.

-Under ett par veckors tid har det varit falska sedlar i omlopp i Uddevalla med omnejd. En del är mycket skickligt gjorda och på andra går det att se direkt att de inte är äkta, säger polisens presstalesperson Hans Lippens till SVT.

De häktade kommer från olika delar av landet och därför utesluter inte polisen att sedlarna kan ha funnits på fler ställen än i norra Bohuslän.

-Vi vet inte det, men det finns anledning att vara uppmärksam om man hanterar kontanter, säger Hans Lippens.

Några falska femhundralappar påträffades av en butiksanställd i Grebbestad tidigare i veckan. Hans tips ledde fram till polisingripanden och du hör honom berätta i klippet ovanför. Om de som greps är några av de som nu häktats har inte polisen bekräftat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.