Skadad man hittad utomhus i Floda – knivskuren i ryggen

Uppdaterad
Publicerad

En knivskuren man i 20-årsåldern hittades utomhus i Floda på torsdagseftermiddagen vid halv sex-tiden. Polisen grep senare under kvällen en man och utreder händelsen som försök till mord alternativt dråp.

Under torsdagseftermiddagen hittades en man utomhus vid en busshållplats i Floda, norr om Göteborg. Enligt polisen var han knivskuren i ryggen och har en punkterad lunga.

– Ambulansen hann föra honom till sjukhuset innan vi kom fram men han var talbar vad jag vet. Han hade en punkterad lunga men kommer att överleva vad jag hört, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Tre personer förhörs

Enligt polisen är det ingen som har sett själva händelsen men man har sett misstänkta gärningsmän. Även tre personer är hämtade till förhör.

– I nuläget vet jag inte om de är misstänkta eller vittnen.

Den skadade mannen var i så dåligt skick att han fördes omedelbart till sjukhuset. Och enligt Sahlgrenskas pressjour är läget allvarligt.

– Han är i 20-årsåldern och han är allvarligt skadad.

En gripen

Vid 19:20 meddelade polisen att en man i 20-årsåldern har gripits.

– Han kommer att förhöras. Och vi har hittat en kniv. Vi tror att det är vapnet som använts vid dådet, säger Johan Ljung, vid polisen i region Väst.

I nuläget rubricerar polisen händelsen som försök till mord alternativt dråp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.