Skara Sommarland kan inte öppna i år, konstaterar vd Janne Nilsson bedrövat.

Skara Sommarland har gett upp hoppet om att öppna i år

Uppdaterad
Publicerad

På måndag inleder Skara Sommarland arbetet med att stänga ner hela parken för i år. Ledningen är djupt besviken på regeringen, som man tillsammans med andra nöjesparker vädjat till.

Till skillnad från till exempel äventyrsbad eller temaparker bedöms Skara Sommarland, Liseberg med flera som tillståndspliktiga enligt ordningslagen. Därmed gäller den tillfälliga maxgränsen på 50 personer för sammankomster, allt för att förhindra ytterligare smittspridning under pandemin.

Skara Sommarland hör till de parker som hävdat att lagen är avsedd för människor som vistas på en mindre yta, inte de 400 000 kvadratmeter som utomhusparken består av. Parkerna anser också att de kan öppna och ändå följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer fullt ut. Därför har man vädjat till regeringen om att göra ett undantag.

Inget gensvar

Men regeringen har mött alla sådana propåer med tystnad. Och nu ser Skara Sommarland ingen annan möjlighet än att ge upp den här säsongen helt.

– Vi behöver nu meddela våra drygt 550 säsongsanställda att de inte får någon anställning i sommar och vi har dessutom sagt upp nästan hälften av våra fastanställda medarbetare. Det är nog det som känns allra jobbigast just nu, säger Skara Sommarlands vd Janne Nilsson i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer