Skara sommarland Foto: Skara sommarland

Skara Sommarland kan inte öppna som planerat

Uppdaterad
Publicerad

Skara Sommarland hade tänkt öppna på nationaldagen den 6 juni. Men så blir det inte. Restriktionerna på grund av coronasmittan gör det omöjligt.

Det är idag dessutom omöjligt att säga när parken kan öppna – om det ens är möjligt i år. Så länge restriktionerna om max 50 personer vid sammankomster gäller går det helt enkelt inte.

– Femtio personer härinne gör att det inte är ekonomiskt försvarbart att öppna. Inte ens femhundra, utan vi behöver ha cirka tvåtusen personer för att få ekonomi i det här, säger Janne Nilsson, vd för Skara Sommarland, till SVT Nyheter Väst.

Men det finns ett litet ljus i mörkret. Enligt Janne Nilsson ska regeringen och Folkhälsomyndigheten denna eller nästa vecka komma med nya riktlinjer för vad som ska gälla under sommaren.

– Vi vill ha lättnader i restriktionerna helt enkelt, säger Janne Nilsson, som nyligen tvingades säga upp all säsongspersonal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet