Duon har redan siktet inställt mot nytt guld. Foto: Privat

Skaraborgare tog guld i disco-VM

Publicerad

De har ännu inte gått ut gymnasiet i Skara. Men redan tagit ett guld i VM. I fredags kammade Agnes Holmbäck Svensson och Natalie Forsberg hem segern i Disco Duo.

– Det är klart att det är görstort, säger Agnes Holmbäck Svensson, 18 år från Tidaholm.

Det gick bra när svenska landslaget i Disco tävlade i Belgrad i Serbien. Totalt blev det två guld, fyra brons och sammanlagt elva finalplatser. Agnes Holmbäck Svensson och Natalie Forsberg fick kliva högst upp på prispallen.

– Det känns väldigt bra. Det var inget som vi förväntade oss. Vi gick bara ut för att ha kul, säger Natalie Forsberg, 18 år från Falköping.

Bara glädje

Det var pirrigt att gå ut och tävla i VM, berättar Agnes Holmbäck Svensson.

– Man ser andra tävlande och blir nervös. Men så fort man får komma ut på golvet och börja dansa så är det bara glädje. Det är så kul att dansa med någon annan, säger hon.

Viktigt att allt sitter

De tävlade i kategorin Disco Duo Adult. Disco är en snabb dans där det gäller att vara explosiv och dansa tillsammans.

– Då ska allt sitta och vara likadant. Det är jätteviktigt. Och det fick vi väl till väldigt bra nu, säger Agnes Holmbäck Svensson.

– Vi har så bra kemi när vi dansar och vi följer varandra bra. Det blir mäktigt när vi dansar tillsammans, säger Natalie Forsberg.

Siktar mot nytt guld

Anges Holmbäck Svensson och Natalie Forsberg lärde känna varandra när de började på gymnasiet i Skara. Då de läser dans blir det mycket dans både på skolan och på fritiden.

– Vårt mål i framtiden är att fortsätta att ha kul tillsammans, träna ännu mer, bli ännu bättre och behålla guldet nästa år, säger Natalie Forsberg.

Det andra svenska guldet togs av Melvin Olofsson i Disco solo Youth. Natalie Forsberg tog även en bronspeng i Disco Solo Adult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.