• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Angered Care – vårdcentral i Angered. Foto: SVT

Skattesmäll för vårdcentralen Angered Care

Publicerad

Nu kräver även Skatteverket pengar från den vårdcentralsägare som sedan tidigare är häktad i sin frånvaro. Även den andra häktade personen krävs på stora summor.

Vårdcentralsägaren, som även arbetade som läkare på sin egen vårdcentral, till Angered Care krävs nu på 700 000 kronor från Skatteverket. Skatteverket har granskat vårdcentralen för året 2016 och slår bland annat ner på att vårdcentralen inte redovisat uttagna patientavgifter och kapitalavdrag.

Häktad i sin frånvaro

Sedan tidigare är mannen häktad i sin frånvaro och efterlyst utomlands för grov ekonomisk brottslighet. Vårdcentralen har även krävts på 22 miljoner kronor från Västra Götlandsregionen. Pengar som inte kommit in trots att tidsfristen gick ut i april.

– Vi kommer nu, som en påminnelse, att skicka en vanlig faktura, så att det går det in i den vanliga systemet. Till sist landar ärendet hos Kronofogden, säger regionutvecklare Ulla Berggren på Västra götlandsregionen.

Ytterligare person krävs på pengar

Även den person som hade alla Angered Cares medicinskt anställda i sitt bemanningsföretag krävs på pengar från Skatteverket. Den personen krävs på över 880 000 kronor i skatt och skattetillägg. Även den ägaren är häktad i sin frånvaro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer