Foto: TT

SKF permitterar 1 500 tjänstemän i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Kullagertillverkaren SKF permitterar omkring 1 500 medarbetare i Göteborg, det meddelar de till SVT Nyheter Väst under onsdagen.

SKF har under onsdagen tecknat avtal med facken om korttidspermittering för alla tjänstemän i Göteborg. Kollektivanställda i fabriken och logistik-service i Göteborg omfattas emellertid inte av avtalet, enligt ledningen.

Totalt berörs omkring 1 500 anställda.

Coronaviruset i Västsverige

”Det här beslutet är lika svårt som det är nödvändigt att fatta. Precis som många andra industrier ser vi en påverkan av den rådande situationen i världsekonomin och därför måste vi jobba för att anpassa vår verksamhet och reducera kostnader, lokalt och på global nivå” skriver Alrik Danielson, VD och Koncernchef, på företagets hemsida.

Åtta veckor framåt

Avtalet innebär att samtliga tjänstemän inom stabs-, sälj- och andra stödfunktioner på SKF kommer att jobba på 40 procent från och med måndag, och i åtta veckor framåt. Tjänstemän på fabriken i Göteborg kommer att arbeta 80 procent.

Genom regeringens stödpaket får de permitterade medarbetarna 92,5 procent respektive 96 procent av sin lön.

”Vi är oerhört tacksamma att vi genom dialog med facket och med stödet som finns på plats i Sverige, kan hjälpas åt att minimera effekten på våra medarbetare under denna svåra tid”, skriver Alrik Danielson.

Det här innebär korttidspermittering – förklarat på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet