Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Skottlossning i Göteborg – gärningsperson sköt genom ytterdörr

Uppdaterad
Publicerad

Under natten mot tisdag sköt en gärningsperson flera skott mot en bostad i Göteborg. I det beskjutna huset bor en fembarnfamilj som vaknade när skotten gick igenom ytterdörren.

Ett bostadshus i stadsdelen Gårdsten i norra Göteborg blev under natten till tisdagen beskjutet genom ytterdörren med flera skott.

Inne i bostaden fanns både vuxna och barn men ingen skadades fysiskt.

SVT Nyheter Väst pratade under tisdagsmorgonen med pappan till familjen som bor i huset som berättar att familjen vaknade upp till en hög smäll inne i huset. Flera skott hade skjutits mot ytterdörren och gått rakt igenom huset. Barnfamiljen låg och sov på andra våningsplanet när skotten sköts in genom ytterdörren.

I ytterdörren finns fyra tydliga skotthåll och även ett skott som gick genom huset har gjort hål på ett fönster på andra sidan huset.

Enligt pappan finns det ingen hotbild mot barnfamiljen som kan förklara skottlossningen mot huset, och de känner sig väldigt chockade över händelsen.

Försök till mord

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord och grovt vapenbrott. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning och polisen förhör vittnen.

– Vi jobbar med dörrknackning och en rad utredningsåtgärder. Dessutom har vi ökad närvaro i området för trygghetsskapande arbete, säger vakthavande befäl, Fredrik Svedemyr.

Tidigare dödsskjutning

Ingen person är misstänkt eller gripen. Det finns heller ingen klar bild om vem skotten kan ha riktats mot eller varför, enligt polisen.

– Vi är fortsatt intresserade av tips från allmänheten, har man gjort iakttagelser i området så är vi tacksamma om folk hör av sig, säger Fredrik Svedemyr.

Gårdsten har drabbats av skjutningar tidigare. För tre veckor sedan sköts en man i 20-årsåldern till döds i en bil i stadsdelen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.