Foto: Joakim Eriksson

Skogsbrand i Marks kommun

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i skogen mellan Kvarnsjön och Rådasjön i Sätila i Marks kommun. Räddningstjänsten fick larmet om branden 10.28 på söndagsförmiddagen.

– Det är väldigt torrt i markerna. Vi kommer att behöva lägga på jättemycket vatten, säger Peder Liljeroth, räddningchef i beredskap vid Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Fyra stationer bekämpar branden. Det ska enligt räddningstjänsten brunnit på ett område som är 100 gånger 100 meter. Branden är belägen i otillgänglig terräng och räddningstjänsten har terrängfordon på plats.

– Det är svårt att släcka markbränder för det glöder i marken och vi får gå länge och eftervattna. Branden är under kontroll, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Bevakning under natten

Ingen person ska ha skadats enligt räddningstjänsten. Inte heller några byggnader hotades av branden. Strax före 14 meddelade räddningstjänsten att de drar ner på insatsen.

– Vi kommer att börja att trappa av styrkor, men vi kommer att ha efterbevakning under hela natten, säger Christer Larsson inre befäl vid Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.