Foto: Christer Grändevik

Kraftig brand i Agnesberg

Uppdaterad
Publicerad

En brand har under eftermiddagen härjat mellan E45 och Hjällbo i Göteborg.

– Det är kraftig rökutveckling och sprider sig väldigt fort, sa Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, inledningsvis.

Vid 13-tiden på lördagen fick polis och räddningstjänst larm om en eventuell skogsbrand i Agnesberg i Angered.

– Det är kraftig rökutveckling och sprider sig väldigt fort, sa Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, inledningsvis under lördagen.

Han berättade att branden snabbt började sprida sig mellan E45 och Hjällbo.

Enligt TT har brandmän under eftermiddagen arbetat med att förhundra att lågorna skulle sprida sig. Inga hus har kommit till skada och räddningstjänsten kunde under eftermiddagen bekräfta att de hade begränsat branden till skogsområdet.

Ett 60-tal brandmän bekämpar branden Foto: SVT

Flera skogsbränder

Ett 60-tal brandmän har under dagen deltagit i släckningsarbetet och förväntas stanna under större delar av dygnet.

TT uppgav tidigare under lördagen att det har varnats för att flera rådjur som rörde sig i området ska ha blivit stressade av branden och tog sig upp på vägen.

Det har varit flera skogsbränder i Västsverige den senaste tiden där det torra vädret har varit orsaken. Sedan den 22 maj har det varit eldningsförbud i Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Härryda, Partille och Lerum, detta på grund av torka i skog och mark.

Enligt polisen ska branden vara under kontroll vid 16-tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.