Räddningstjänsten bekämpade flera skogsbränder Foto: Christer GrändevikVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flera skogsbränder i området

Publicerad

Ett 40-tal man bekämpade en mark- och skogsbrand i närheten av Lexby på Brattefjäll i Partille kommun, samtidigt som det brann norr om Nödinge.

 - Inga byggnader är hotade och nu får vi hjälp ifrån en helikopter som ska vattenbegjuta från luften, säger Anders Gärdhagen, stabschef vid Räddningstjänsten i storgöteborg om branden i Partille.

Förutsättningarna att bekämpa branden var gynsamma då vinden var måttlig, personalstyrkan stor och med helikopterhjälp kund personalstyrkan minskas under kvällen.

 - Vi har kapat begränsningslinjerna runt branden så nu jobbar vi på att få kontroll, sa Anders Gärdhagen till SVT vid 20-tiden.

Samtidigt med denna brand bekämpade personal från Bohus räddningstjänst en skogsbrand vid Dammekärr norr Nödinge.

  – Vi har läget under kontroll, totalt var det 5 000 kvm som brann, men nu lämnar vi, säger Johan Larsson instasledare vid Bohus räddningstjänst, vid 21.30-tiden till SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer