En skola i Västra Götalandsregionen stänger efter ett coronautbrott bland personalen. Foto: Lars Pehson/TT

Ytterligare en skola stänger efter coronautbrott bland personal

Uppdaterad
Publicerad

Nu stängs ytterligare en skola i Västra Götalandsregionen efter ett coronautbrott. Anledningen är att hälften av personalstyrkan insjuknat i misstänkt eller bekräftad covid-19.

Vilken skola det handlar om vill grundskoleförvaltningen i Göteborg inte gå in på, men det är en grundsärskola med 38 elever från förskoleklass upp till nionde klass. Orsaken bakom stängningen är att 20 medarbetare stannat hemma på grund av sjukdom.

– Det är hälften av personalstyrkan. Av dem har sju personer bekräftad covid-19, säger Anders Andrén utbildningschef och covidsamordnare för grundskoleverksamheten i Göteborg.

Elever med stora omsorgsbehov

Då eleverna som går på skolan har stora behov av specialkompetens kommer undervisningen inte att ske på distans, och möjligheten att sätta in vikarier är enligt Anders Andrén inget alternativ.

– De har stora behov av omsorg och medicinsk kompetens och därför kan vi inte sätta in vikarier, säger han.

Ingen av eleverna har insjuknat

Eleverna befinner sig dessutom i riskgruppen för covid-19, vilket enligt Anders Andrén är grundskoleförvaltningens starkaste argument för att helt stänga skolan.

– Lyckligtvis har ingen av eleverna insjuknat, men vi gör allt för att skydda dem, säger han.

Grundskoleförvaltningen har tagit beslutet i samråd med Smittskydd Västra Götaland och det kommer att gälla från onsdag till och med den 11 november.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer