En person har anhållits som misstänkt för försök till mord i Biskopsgården. Foto: TT

Misstänkt skottlossning i Biskopsgården – två uppges skadade

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har blivit beskjutna i området kring Köldgatan i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Två av dem uppges vara skadade, men ej livshotande. På tisdagsmorgonen hade ännu ingen gripits för dådet.

Flera ambulanser och en läkarbil tog sig till platsen efter vittnesuppgifter om att det hörts en skottsalva om fem-sju skott vid 20-tiden på måndagen. En person uppgavs vara skadad i ett ben och en hade fått en rispa vid ryggen. Flera polisenheter och en polishelikopter sattes in direkt efter skottlossningen.

– Det är inga livshotande skador, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Skottlossningen ska ha skett i anslutning till en entré. Enligt polisen befann sig ett barn och tre vuxna i trapphuset tillhörande den entré som blivit beskjuten. Minst en maskerad person har setts lämna platsen.

– Ingen är i nuläget gripen, sa Stefan Gustafsson till SVT vid 20.30-tiden.

En särskild händelse

Polisen har inlett en så kallad särskild händelse och en förundersökning om försök till mord.

– Vår erfarenhet är att det som görs inledningsvis när det gäller grova brott är det viktigaste man kan göra. Därför försöker vi göra allt för att säkra alla bevis vi kan, säger Stefan Gustafsson till TT.

Polisen uppgav sent på måndagskvällen att de under natten kommer att genomföra en teknisk undersökning av brottsplatsen.

Brottsplatsen spärrades av och polisen var fortsatt på plats för teknisk undersökning vid klockan 03.

Ingen misstänkt gärningsperson var under natten gripen.

Foto: Tomas Singer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.