Foto: SVT

Två personer skjutna i Biskopsgården

Uppdaterad
Publicerad

Två yngre män påträffades skadade i en skottlossning i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg under söndagskvällen. En av dem dog senare på kvällen.

– En person har avlidit av sina skador. Vi har en mordutredning nu, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen, vid 22-tiden.

Larmet ska ha kommit strax innan klockan 18 på söndagskvällen. Enligt Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst ska det handla om två personer som anträffats skjutna på ett torg i södra Biskopsgården.

– Vi har väldigt många enheter på plats men jag har inte mycket mer att säga just nu, säger han.

Klockan 18:20 beslutade polisen om en så kallad särskild händelse för att kunna få mer personal till den pågående insatsen. De har även bekräftat för TT att en förundersökning öppnats gällande mord.  Ingen är i nuläget gripen.

Söker av området med drönare

Enligt SVT Nyheter Väst reporter på plats söker ett stort antal poliser av området med ficklampor, drönare och hundar.

– Det är väldigt stora avspärrningar men det ser ut som de söker av området, säger Andreas Varas, reporter.

Hittat flera hylsor på platsen

I SVT Nyheters direktsändning bekräftade polisens presstalesperson för region Väst, Christer Fuxborg att det handlar om två skadade män, varav en är död. Polisen bekräftar att båda männen är kända av polisen sedan tidigare.

– De här personerna är kända av polisen sedan tidigare. Vi försöker kartlägga de här personernas sista timmar och se vilka de umgås med. Om det finns någon konflikt i närtid eller vad som gör att det här har hänt i kväll, säger han.

Polisen bekräftar även att de hittat flera hylsor på platsen och att de utför dörrknackningar i området. De är även väldigt angelägna om att komma i kontakt med vittnen som eventuellt sett något som kan sättas i samband med skottlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.