Skottlossning vid frisersalong på Hisingen

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats skottskadad i en frisersalong i Göteborg. Enligt polisen har vittnen sett hur en misstänkt gärningsman lämnat platsen. Den skottskadade har beskjutits även vid ett tidigare tillfälle.

Under måndagseftermiddagen larmades polis om en misstänkt skottlossning i anslutning till en frisersalong på Hisingen. Enligt vittnen på plats har en man setts lämna lokalen – en man som polisen på sin hemsida betecknar som trolig gärningsman.

När polis anlände till platsen hittades också en skottskadad man i 30-årsåldern inne i frisörsalongen. Ambulans tillkallades och förde den skadade till Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Allvarligt skadad

Enligt SVT:s källor rör det sig om en man som hade en hotbild mot sig. Han har blivit skjuten en gång tidigare, för nio år sedan, och har uppgett för myndigheter att han burit skottsäker väst när han varit utomhus. Det verkar dock inte som om mannen bar skottsäker väst när han besköts.

– Han är känd för oss, men inte för några grövre grejer vad jag förstår, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg på tisdagsmorgonen.

Mannen träffades av åtminstone två skott, men skadades inte livshotande. Enligt Sahlgrenskas pressjour är skadeläget allvarligt men stabilt.

I övrigt är polisen i nuläget fåordig kring den pågående insatsen på plats.

– För att inte störa insatsen och den eventuella gärningsmannens flykt kommer vi inte kommentera ärendet mer i nuläget, sa Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson, under måndagen.

Två personer hämtade till förhör

Enligt vittnen som SVT:s reporter på plats talat med ska en misstänkt ha flytt till fots in i ett närliggande bostadsområde.

Klockan 15.53 på måndagen hämtades två personer till förhör. Polisen har även inlett dörrknackningar, förhört vittnen, samt kontrollerat kameror i området.

– De som hämtats till förhör ska vara en ägare till ett fordon och dennes sambo. Bilen ska ha stått utmed flyktvägen vad jag förstår. Bilen har också tagits i beslag, säger Christer Fuxborg.

En förundersökning om misstänkt mordförsök är inledd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.