Polisens tekniker undersökte platsen under fredagen. Foto: SVT

Bil beskjuten i Frölunda under fredagsmorgonen

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen blev en bil beskjuten i Västra Frölunda i Göteborg. En man i 25-årsåldern som befann sig i bilen ska ha klarat sig fysiskt oskadd och polisen har ingen misstänkt i nuläget.

Larmet inkom strax efter fem på morgonen. Skotten ska ha avlossats i området kring Bronsfyndsgatan i Västra Frölunda. Ingen uppges vara skadad och polisen har ingen misstänkt i nuläget.

På sin hemsida skriver polisen att bilen ska ha blivit beskjuten under färd och i samband med detta har föraren kolliderat.

– Föraren berättar att han körde bil när han plötsligt blev beskjuten av en skytt som stod vid vägen. Bilen har träffats av flera skott. Föraren klarar sig oskadd men något längre fram på vägen så kör han på en lyktstolpe. Och springer därifrån, berättar Thomas Fuxborg, presstalesperson polisregion Väst.

Finns det några kopplingar med de senaste veckornas skottlossningar i Göteborg?

– Man tittar på kopplingar, men det är lite för tidigt för att säga om det finns, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har tagit bilen i beslag och bekräftar redan på fredag morgon att de har hittat skotthål i bilen. Platsen är också avspärrad för teknisk undersökning. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Enligt polisen är föraren välkänd i kriminella kretsar.

– Då blir man lätt en måltavla, konstaterar Thomas Fuxborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.