Fem personer har anhållits efter att en pistol avlossats i Göteborg – två misstänkta för mordförsök. Foto: Tomas Singer.

Skottlossning i Göteborg – två anhållna för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på söndagsmorgonen avlossades pistolskott vid Danska vägen i Göteborg. Enligt polisen rör det sig om en hemmafest som spårat ur. I nuläget är två män anhållna för mordförsök, och ytterligare tre anhållna för grov misshandel.

En man i 20-årsåldern kunde gripas på söndagsmorgonen efter att flera personer hört två eller flera skott avfyras. På brottsplatsen påträffades en tomhylsa, och mannen kunde gripas i närområdet, även en pistol hittades. Det är oklart om någon har träffats av skotten eller inte.

Skadad man en av de misstänkta

Enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg ska skjutningen ha inträffat i samband med en lägenhetsfest.

– Det har hänt något på festen som lett till att det blivit bråk, säger Fuxborg.

På platsen anträffades även en man med huvudskador, som man misstänker blivit misshandlad. Den skadade mannen fördes till sjukhus för vård och bevakning.

På söndagseftermiddagen uppger polisen att den skadade mannen också är anhållen misstänkt för mordförsök.

– Det är en hel del vittnen som har förhörts, och som har varit till hjälp för utredningen, säger Fuxborg.

Tre anhållna för grov misshandel

Ytterligare tre män har anhållits misstänkta för grov misshandel, dessa avvek från brottsplatsen i en bil som stoppades på E20 för kontroll av polisen. Polisen ska även ha hittat blodspår, som man tror har koppling till misshandeln.

Under söndagen har man genomfört tekniska undersökningar utomhus, och i  lägenheten, uppger Fuxborg.

Totalt fem personer har anhållits under söndagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.