Skottlossning i Hammarkullen – polisen hittade skotthål i bil

Uppdaterad
Publicerad

Flera skott avlossades i stadsdelen Hammarkullen, i Angered i Göteborg, sent på måndagskvällen. Polisen larmades av personer som hade hört smällar i området, och hittade senare en tomhylsa och ett skotthål i en bil.

Det var strax efter klockan halv tolv på måndagskvällen som Göteborgspolisen fick larm från boende i området som hört en misstänkt skottlossning i Hammarkullen.

– Vi skickade ut insatsstyrka och fyra patruller till platsen. Även polishund har funnits på plats, säger Per Sahlberg, vakthavande befäl till SVT Nyheter.

Skottlossningar i Göteborg

Ett av vittnena som ringde in till polisen sade sig ha sett en bil köra från den aktuella platsen i samband med att smällarna hördes.

Oklart vem som äger bilen

Polisen konstaterar nu att det sannolikt rör sig om en skottlossning, bland annat för att man hittat en tomhylsa på platsen.

– Sedan hittade man en bil med ett kulhål i. Den här bilen är skriven på en bilmålvakt, alltså en man som är skriven på väldigt många bilar, säger Per Sahlberg, och tillägger att fordonet nu tagits i beslag.

Vem som i själva verket använder bilen är dock inte klarlagt än.

Polisen har i nuläget ingen uppgift om några skadade personer. Platsen där skottlossningen ägt rum spärrades av strax efter att polisen anlände, och händelsen rubriceras som grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet