Skottlossning mot lägenhet Uddevalla – två barn fanns i bostaden

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 04 på söndagsmorgonen kom larmet om skottlossning mot ett fönster till en lägenhet i centrala Uddevalla. Polisen utreder mordförsök.

– En vuxen och två barn befann sig i lägenheten men ingen kom till skada, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Någon har skjutit genom ett fönster till en bostad i centrala Uddevalla på söndagsmorgonen. När polisen kom till platsen hittade de hål i fönstret och i taket. Det är en barnfamilj som bor i lägenheten.

– Vi jobbar vidare med utredningsåtgärder under dagen för att ta reda på vad som legat bakom skottlossningen och eventuella motiv, säger Fredrik Svedemyr.

Polisen kommer bland annat genomföra dörrknackning i området, samt söka med hund. En anmälan om grovt vapenbrott samt försök till mord är upprättad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.