Hisings Backa – polisen fick larmet vid 19-tiden på torsdagen och vittnen ska ha sett hur personer hoppat in i en bil och åkt från platsen. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Skottlossning på Hisingen – en man skadad

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades på torsdagskvällen till Hisings Backa efter att flera vittnen ringt in och sagt att de hört flera skott avlossas.

En man har skadats allvarligt, och är förd till sjukus. Polisen jagar nu efter misstänkta gärningspersoner.

När polisen kom till platsen som ligger i närheten av en livsmedelsaffär hittade de en skadad man. De hittade även tomhylsor vid platsen.

– Det är vad vi har att gå på nu. Platsen är avspärrad och det är flera patruller på plats, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisen i Väst.

Mannen vårdas nu på sjukhus.

– Enligt sjukhuset har han allvarliga, men inte livshotande skador. Vi söker efter gärningspersoner och stoppar och kontrollerar många bilar, säger Peter Adlersson som även berättar att många vittnen har sett flera personer hoppa in i en bil och kört iväg i samband med skottlossningen.

Försök till mord

Vid halv åtta-tiden skrev polisen på sin hemsida att man knackar dörr i området. Flera fordon har kontrollerats, men ingen misstänkt har påträffats. Även polisens helikopter finns med i sökandet.

– Den tekniska undersökningen har påbörjats och vi jobbar även med inre spaning där vi bland annat kontrollerar övervakningskameror i närheten av platsen, säger Peter Adlersson.

Polisen meddelar även att man inlett en förundersökning om försök till mord. De kommer att finnas kvar i området under kvällen i trygghetsskapande syfte.

Ingen gripen

Polisen har fortsatt med spaningsarbetet under natten till fredag och också pratat kort med den skadade mannen.

– Vi har flera uppslag som vi jobbar efter. Det finns en del fordon som är intressanta och även andra iakttagelser men inget som har lett fram till något gripande än så länge, så därför kan vi inte säga så mycket om det, säger Peter Adlersson på fredag morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.