Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Torsdag eftermiddag kom larm om skottlossning på Hisingen i Göteborg. En man i 20-årsåldern är död. Foto: SVT

Man död efter skottlossning på Hisingen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har avlidit efter en skottlossning i närheten av Länsmanstorget på Hisingen i Göteborg. Tre personer är gripna och misstänkta för inblandning i brottet.

Skottlossningen skedde vid 16-tiden på torsdagseftermiddagen vid Länsmanstorget på Hisingen. Flera polisenheter var snabbt på plats och en omfattande sökinsats inleddes som involverade ett 15-tal patruller samt helikopter.

Man i 20-årsåldern avliden

Mannen som blev skjuten avled under torsdagskvällen till följd av sina skador. Mannen, som var i 20-årsåldern, är tidigare känd av polisen och har befunnit sig inom konfliktgrupperingar i Biskopsgården.

Polisen har inlett en förundersökning om mord. Anhöriga är underrättade.

Tre personer anhållna

Flera maskerade personer ska enligt uppgifter ha setts försvinna från platsen på moped. En timme efter skottlossningen kunde polisen gripa två personer misstänkta för inblandning i brottet. Senare på torsdagen anhölls de båda misstänkta och ytterligare en misstänkt greps för att sedan anhållas.

– Vad de har för olika roller i brottet vet jag inte i nuläget, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen.

Knackar dörr i området

Polisen arbetar fortsatt med att göra tekniska undersökningar av flera platser. Från torsdagskvällen och framåt bedrivs även dörrknackning i området. Polisen tar gärna emot tips om händelsen.

– Har man sett en moped med två personer som kört runt i området i anslutning till tiden för brottet så får man gärna höra av sig på 114 14, säger Ostler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.