Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Hör SVT:s reporter rapportera från platsen. Foto: SVT

Skottlossning på Hisingen – ung man skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man anträffades vid lunchtid på lördagen med misstänkta skottskador. Efter en större insats på Hisingen i Göteborg kunde en annan ung man gripas och senare anhållas misstänkt för mordförsök.

– Det gick genom ett gott samarbete med de boende i området, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Strax efter 11.30 tiden på lördagen fick polisen larm om att en eller flera personer ska ha skjutit i området Skälltorp på Hisingen i Göteborg. Polisen uppger att skottlossningen ska ha ägt rum vid Lisa Sass gata och att den skadade påträffades vid Bäckebolsängen.

En person anhållen

En maskerad man ske enligt polisens uppgifter ha setts lämna området. Efter en större sökinsats, där även insatsstyrkan tillkallades, meddelade polisen klockan 14.00 att en ung man gripits misstänkt för mordförsök.

– Det gick genom ett gott samarbete med de boende i området. Även kameraövervakningen har lett fram till ett gripande, säger Stefan Gustafsson.

Hur gick gripandet till?

– Det kan jag inte säga eftersom det råder förundersökningssekretess.

Mannen anhölls senare. Han är på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Kammaråklagare Carl-Henrik Andersson, är den som ansvarar för fallet.

– Jag kan i nuläget i kommentera något, men vi jobbar på, säger Carl-Henrik Andersson.

Tekniker kallades till platsen för en brottsplatsundersökning och de har gjort vissa fynd på platsen. Polisen har även genomfört dörrknackning i området.

Skadeläget stabilt

Enligt Sahlgrenska Universitetssjukhusets presstjänst är den skottskadade mannen i 20-årsåldern.

– Tillståndet bedöms som stabilt, säger presskommunikatören Ingrid Fredriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.