Foto: TT

Skottlossning utanför Tranemo i natt

Uppdaterad
Publicerad

Två män greps i en ort i Tranemo kommun, efter att ett bråk mellan dem slutat med misstänkt försök till mord.

Klockan 03.43 natten mot lördagen larmades polisen om ett pågående bråk på en adress i närheten av Tranemo. På plats kunde polisen konstatera att skott hade avlossats, men utan att någon träffats eller skadats på annat sätt.

Bråk mellan äldre och yngre

Två män greps, den ene i 60-årsåldern misstänkt för mordförsök alternativt grovt olaga hot, och den andre i 25-årsåldern misstänkt för försök till grov misshandel.

– Det är en lite rörig historia som vi inte har en klar bild av. De två gripna har någon slags kontrovers, de är oense om någonting, säger Tommy Nyman, polisens presstalesman.

Enligt polisen pågick bråket i någon eller några timmar. Den äldre mannen ska ha avlossat skott mot den yngre och ytterligare en person, som inte är misstänkt för brott.

Flera vittnen

– Den yngre mannen är misstänkt för försök till grov misshandel, vilket antyder att han skulle ha varit på väg att misshandla den man som sköt, säger Tommy Nyman.

Kan det har varit fråga om självförsvar från den äldre mannen?

– Det kan jag inte ha någon uppfattning om, men det är ett händelseförlopp som man kan ha för ögonen. Men den äldre misstänks för grovt olaga hot vilket kan betyda att man vill skrämma någon.

Polisen kommer att hålla förhör med de inblandade och flera vittnen under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.