Foto: TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Skövde i sorg efter Lisas död

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagskvällen pågick en minnesstund för Lisa Holm i S:ta Helena kyrka i Skövde. Kyrkan var fullsatt och på första rad satt Lisa Holms klasskamrater.

SVT Nyheter var på plats på minnesstunden som präglades av stillhet, musik och ljuständning. Många av dem som satt i kyrkan har deltagit i eftersökningsarbetet med Missing people. Människor samlades även utanför kyrkan och stod tysta för att lyssna till gudstjänsten från högtalare.

– Vi har fått önskemål från allmänheten om detta och jag tror det är väldigt viktigt göra något konkret tillsammans, säger prästen Karin Långström Vinge.

Många lämnar blommor

Försvinnandet, som visade sig vara ett mord på 17-åriga Lisa Holm från Skövde, har enligt Karin Långström Vinge berört hela bygden som nu försöker bearbeta chocken och känslorna. Många kommer i dag för att lämna blommor och kondoleanser.

– Det är lätt för alla att föreställa sig att det här kunde varit mitt barn eller barnbarn eller min granne.

Tårar i ögonen

Folk har samlades redan innan minnesgudstjänsten vid fontänen Livets brunn på torget framför S:ta Helena kyrka.

– Det känns som ondskan kommit hit, säger en Skövdebo som står med tårar i ögonen framför raden av blommor och kort som lagts på torget.

– Hur kan någon göra så här? Jag var ute en sväng på stan igår kväll men det var inte samma Skövde längre.

”Det finns ett ljus också”

Kommunens krisgrupp finns på plats och pratar och stöttar människor.

– Händelsen har gripit tag i hela samhället med den här ofattbara ondskan. Men det är viktigt att inte tappa perspektivet, det är enstaka människor som gjort det här. Samtidigt har runt tusen människor engagerat sig i sökandet efter Lisa. Det är inte bara mörkt och eländigt utan det finns ett ljus också, säger Karin Långström Vinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Lisa Holm

Mer i ämnet