Hör enhetschefen Cecilia Klämberg berätta om hur kommunen lyckats få ner väntetiden i klippet ovan. Foto: SVT

Skövde – näst sämst i landet på skuldrådgivning

Uppdaterad
Publicerad

Skövde kommun hamnar näst sist när det gäller väntetid för budget- och skuldrådgivning, med 36 veckors väntetid. Detta enligt en granskning från Sveriges Konsumenter och Råd och Rön. Men sedan granskningen gjordes har kommunen lyckats få ner väntetiden.

Enligt en granskning som tidningen Råd och Rön gjort tillsammans med Sveriges Konsumenter, ligger Skövde kommun näst sist i listan när det gäller väntetid för budget- och skuldrådgivning i alla landets kommuner. Väntetiden för att få hjälp med ekonomin var vid förra årsskiftet 36 veckor lång.

– Vi har börjat med ett förbättringsarbete och i dag har vi fyra veckors väntetid och det är det som konsumentverket rekommenderar, säger Cecilia Klämberg, enhetschef för försörjningsstödsenheten.

”Prioriterat väntetiden”

Kommunen har sedan januari i år arbetat med att få ner väntetiden och i dag har kommunen fyra veckors väntetid, vilket är vad Konsumentverket rekommenderar.

– Under 2019 fick vi till personal som prioriterat väntetiden, säger Cecilia Klämberg.

Hör henne berätta om hur kommunen lyckats få ner väntetiden i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.