Slagsmål vid skola i Mölndal – en knivskuren

Uppdaterad
Publicerad

En person knivskars på torsdagseftermiddagen i ett slagsmål i Mölndal. Enligt polisen ska bråket ha inträffat vid en gymnasieskola.

Larmet om bråket kom in till polisen vid 14-tiden på torsdagen. Enligt polisen var mellan åtta och tio personer inblandade i bråket. Bråket inträffade i anslutning till Krokslättsgymnasiet

Skador i rygg och lår

Den knivskurne personen har förts med ambulans till sjukhus. Enligt polisen ska personen vara skadad i ryggen och i låret. Sahlgrenskas presstjänst beskriver personens tillstånd som allvarligt, men stabilt. Polisen söker nu efter gärningsmannen i närområdet, men har ännu inte lyckats gripa någon.

– Det har varit ett större slagsmål. Den här personen som vi söker är misstänkt för brott. Jag vet inte ännu hur det är med brottsmisstankarna mot de andra inblandade, säger polisens presstalesperson, Christer Fuxborg.

Enligt Christer Fuxborg har polisen namn på den skyldige, och hoppas kunna hitta personen under kvällen.

– Personen går inte på skolan där det inträffat, men han är känd av skolans personal och av en del elever, säger Christer Fuxborg.

Finns flera vittnen

Enligt vittnesuppgifter som kom in till polisen skulle bråket ha inträffat i anslutning till Migrationsverkets lokaler, men denna uppgift visade sig inte stämma.

– Det var de uppgifterna vi fick inledningsvis. Men det stämde inte. Så är det med vittnesuppgifter ibland, säger Christer Fuxborg.

Enligt Christer Fuxborg finns flera vittnen till händelsen vid skolan. Polisen har spärrat av området för en teknisk undersökning. Händelsen rubriceras i nuläget som grov misshandel.

Lektionerna avbröts

Enligt Lena Hellsten, verksamhetsansvarig för Krokslättsgymnasiet har man nu vidtagit säkerhetsåtgärder efter det inträffade.

– Vi kommer att ha en vakt på plats i morgon. Vi kommer också att upprätta ett stödteam med kurator och psykolog. En del elever kan behöva prata om det som de har bevittnat, säger hon.

Enligt Lena Hellsten stängdes inte skolan efter knivskärningen, men lektionerna avbröts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.