Hallen som brann ned i mitten av september var tänkt att ersättas mellan 2023 och 2025. Foto: SVT

Slottsskogshallen byggs upp – 125 miljoner satsas

Publicerad

Efter den omfattande branden som totalförstörde Slottsskogshallen tidigareläggs nu planen på en ny hall.

Tanken är att den nya hallen ska stå klar år 2021.

– Det vore otroligt sorgligt att behöva leva med en bränd tomt i flera år, säger kommunalrådet Elisabet Lann, (KD).

Det var när Alliansen i Göteborg höll en presskonferens under måndagen där bland annat budgetsatsningar på idrottsanläggningar presenterades, som Slottsskogshallen kom på tal.

Hallen som brann ned i mitten av september var tänkt att ersättas mellan 2023 och 2025, men den analysen utgick ifrån hur situationen såg ut före branden.

– Vi ville göra den investeringen tidigare för att slippa prioritera bort det, säger Elisabet Lann, (KD).

– För mig är det oerhört viktigt att Göteborg är en stad där barn och unga kan få en meningsfull fritd. Det förebygger psykisk ohälsa, kriminalitet och det är demokratifrämjande, säger hon.

125 miljoner satsas

Enligt Elisabet Lann, (KD), satsas 125 miljoner kronor på bygget av Slottsskogshallen.

– Det är en helt annan typ av hall som ska byggas, med en publikkapacitet på 1 500 åskådare. Den kommer vara rustad för cuper och evenemang. En bättre hall för fler ändamål, säger hon.

Flera hallar

Hon berättar att Göteborg är en stad som drar till sig både cuper och evenemang och att det tidigare varit dåligt med hallar. Därför planeras nu idrottsanläggningar även i Kviberg. Även där planeras en hall med en publikkapacitet på 1 500 åskådare.

– Den hallen ska tillfälligt ersätta Lisebergshallen, säger Elisabeh Lann, (KD).

Utöver det planeras även en ishall i Kviberg. Kostanden för de båda byggena ligger på 200 miljoner.

– Det känns bra att göra den här satsningen nu, det vore otroligt sorgligt att behöva leva med en bränd tomt i flera år. För mig känns det viktigt att säga att vi bygger upp här igen, säger Elisabet Lann, (KD).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.