Under onsdagsmorgonen inträffade en olycka på E20 mellan Götene och Skara i höjd med Lundsbrunn. Foto: Torbjörn Axelsson

SMHI har utfärdat en gul snöfallsvarning

Uppdaterad
Publicerad

Inför torsdagen har SMHI utfärdat en ny gul varning för mellersta delen av Västra Götaland samt nordvästra Jönköpings län. Enligt prognosen kan det lokalt komma upp till 15 centimeter snö.

– Det är sent men inte helt onormalt för årstiden, säger SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

Under natten till onsdagen drog ett kraftigt snöfall dragit in över Västkusten och under onsdagsmorgonen inträffade flera olyckor. I Mellerud fick all skolbusstrafik ställas in efter nattens snöfall.

Kerstin Åkerblom som kör trafiken på Daleboslätten får en ledig dag.

– Det är bara att se hur det blir imorgon. Det har kommit 25 centimeter snö, sa hon på onsdagsförmiddagen.

Flera olyckor

På onsdagen kom också flera larm om olyckor till följd av snöfallet, bland annat i Skaraborg där flera fordon var inblandade i en olycka på E20 mellan Götene och Skara.

I Dalsland fick Västtrafik ställa in busstrafiken på vissa sträckor på grund av vädret. Det var också störningar mellan Uddevalla och Strömstad.

Ymnigt snöfall väntas

Nu väntas alltså ett nytt snöfall dra in över mellersta delen av Västra Götaland samt nordvästra Jönköpings län.

Från torsdagseftermiddagen kan ett ymnigt snöfall väntas, skriver SMHI. Lokalt kan det komma upp till 15 centimeter snö men det är svårbedömt hur det kraftigaste snöfallet blir.

Gul varning gäller även Södra Östergötland, Nordöstra Jönköpings län och nordligaste Kalmar län.

– Och det är ingen riktig vårvärme på gång än, åtminstone inte innan påsk, säger Nils Holmqvist.

Så fungerar vädervarningarna

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.