Västtrafik uppger att förarna kör försiktigare och att det därför kan vara mindre förseningar. Foto: Tittarbild

Snöovädret påverkar trafiken

Uppdaterad
Publicerad

Snöovädret som dragit in över västra Sverige har börjat påverka trafiken. Bland annat är det förseningar i busstrafiken och ett antal singelolyckor på vägarna.

Söndagens snöoväder i västsverige har börjat orsaka problem i trafiken. Bland annat rapporteras det om rejält hala vägar och förseningar i kollektivtrafiken.

– Än så länge har vi mindre förseningar för förarna kör försiktigare, uppger Västtrafik på söndagsförmidagen.

Ett antal bilolyckor har skett under söndagsförmiddagen, bland annat har en bil voltat av vägen i Kinna. Föraren har körts till sjukhus med ambulans med lindriga skador.

På riksväg 40 i Ulricehamn har en bil kört in i mitträcket och en singelolycka har inträffat på E45 vid Lärjemotet i Göteborg. Ingen har behövt uppsöka sjukhus vid dessa olyckor enligt SOS Alarm.

– Det är mest folk som får lite sladd, åker av vägen och blir stående. Med tanke på den rådande väderleken så är det väldigt lugnt. Det känns som att folk tar det säkra före det osäkra och stannar hemma, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.

Trafikverket har gått upp i beredskap

Trafikverket har gått upp i beredskap nivå 1, vilket är det lägsta ovanför normalläge och uppger att man är ute och plogar och halkbekämpar för fullt och har gjort så under lördagsnatten och söndagsmorgonen.

– Vi har ingen inställd trafik på järnvägen. Men det är besvärligt på sina håll, säger Sara Lindström, mediekommunikatör på Trafikverket.

Uppgifter har även inkommit om att det är stopp i trafiken på E6 norr om Stenungsund och rejält halt.

Under eftermiddagen kom det in fler och fler larm om trafikolyckor, bland annat en flerbilskrock på riksväg 49, en bil som kört i diket i Götene och en bil som voltat av vägen i Vedum.

Västtrafikbuss åkte i diket

Det har varit flera avåkningar runtomkring Göteborg under söndagskvällen, bland annat på E45 och E20. Klockan 20.10 på söndagen larmades räddningstjänsten om att en buss kört i diket vid Bergsjövägen. Bussen körde för Västtrafik men hade inga passagerare utan var på väg till depån.

Även på E20 vid Vara körde en lastbil i diket och på E6 norr om Uddevalla krockade en bil och en personbil. Där fördes en person till sjukhus.

Polisen uppger att det hittills inte har handlat om några allvarliga personskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.