Polisens sökinsats fortsätter. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Sökandet efter 17-åriga flickan fortsätter: ”Mörkret gör det svårare”

Uppdaterad
Publicerad

Sökandet efter den 17-åriga fickan i Uddevalla fortsätter. – Engagemanget är fortsatt stort från frivilliga och personal. Vår målsättning är att hitta henne, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson vid region Väst.

Den försvunna flickans pojkvän är häktad misstänkt för mord. Under söndagen anhölls en man i hans närhet – men släpptes senare under kvällen med kvarstående misstankar om skyddande av brottsling.

Bil beslagtagen

Enligt uppgifter till GT beslogtogs redan under lördagen en bil som kopplas till mannen som åklagaren initialt anhöll. Enligt uppgifterna så misstänker polisen att den har använts i samband med försvinnandet. Men det är ingenting som chefsåklagare Caroline Fransson kan bekräfta.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

– Det är inga uppgifter som jag kommenterar i nuläget. Jag varken bekräftar eller dementerar, säger Caroline Fransson.

”Svårigheterna är sökområdet”

Sökandet efter flickan fortsätter med oförminskad styrka från polisens sida under måndagen.

– Det kommer att vara ett intensivt sökarbete i Uddevalla med omnejd. Framförallt i vattendrag och terräng, säger polisens presstalesperson Anna Göransson.

Vad är svårigheterna nu i sökandet?

– Svårigheterna är sökområdet. Vi har inte haft så många konkreta uppgifter om var hon kan ha befunnit sig. Vädret har inte haft någon påverkan på själva sökinsatsen, däremot gör mörkret det svårare att söka effektivt. Engagemanget är fortsatt stort från frivilliga och personal. Vår målsättning är att hitta henne, säger Anna Göransson på polisen

”Väldigt tacksamma”

Under måndagen deltar frivilligorganisationerna Missing people och Fikk i sökandet. I helgen deltog fler än tusen personer i letandet efter den försvunna 17-åriga flickan. Under måndagen fortsätter sökandet i Uddevalla, men med betydligt färre personer som letar, rapporterar TT. Förhoppningen är att fler ansluter under eftermiddagen, då många har slutat jobbet, till de knappt hundra personerna som är ute under dagen.

– Vi är jättetacksamma för alla som hjälper till och företag som skänker batterier och annat som vi behöver. Jag pratade med en anhörig till flickan förra veckan som var väldigt tacksam och framförde att en önskan att tacka var och en som hjälper till enskilt, säger Patrick Cohen från Fikk till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet