Ett pådrag väntas i Hisings Backa ikväll efter att en flicka försvunnit. Foto: Google Earth

Sökinsats efter 11-årig flicka

Uppdaterad
Publicerad

Ett pådrag väntas i Hisings Backa ikväll där frivilliga personer kommer att leta efter en försvunnen 11-årig flicka.

– Vi hoppas på 100 frivilliga till sökinsatsen, säger Peder Schillerström på frivilligorganisationen FIKK, frivilliga insatser vid kris och katastrof.

Enligt frivilligorganisationen FIKK så har flickan varit försvunnen i 30 timmar. Det finns ingen brottsmisstanke utan det ska röra sig om ett frivilligt försvinnande.

– På grund av hennes låga ålder är risken att hon blir utnyttjad och hamnar i fel sällskap eller i en situation en 11-årig flicka inte ska vara i, säger Peder Schillerström som är pressansvarig på frivilligorganisationen Fikk och leder insatsen.

Frivilligorganisationen har på sociala medier delat en bild på flickan och nu väntas många delta i sökinsatsen som ska börja vid klockan 18.

– Vi hoppas på 100 frivilliga personer som ställer upp i sökinsatsen och söker i Hisings Backa där vi misstänker att hon befinner sig.  Om det krävs kan vi söka hela natten, säger Peder Schillerström.

Ska handla om ett frivilligt försvinnande

Polisen bekräftar att de har fått in en anmälan men att det ska handla om ett frivilligt försvinnande.

– Vi har fått in en anmälan men det är ingenting som vi arbetar med just nu då vi inte misstänker brott, säger Peter Adlersson som är presstalesperson på polisen i region Väst.

Uppdatering 20 maj 2019 klockan 17:15

Innan sökinsatsen hann påbörjas meddelande frivilligorganisationen FIKK i sina sociala medier att flickan är hittad och mår efter omständigheterna bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.